25. 5. 2017

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva ROZKOŠE bez RIZIKA za rok 2016 je na světě. Můžete se dozvědět, jaký byl uplynulý rok očima naší organizace. Co si myslíme, že se nám podařilo, nebo na čem dále pracujeme.

Nebyl to snadný rok. Podařilo se dokončit poměrně hodně ambiciózní projekty, které pomáhaly zmapovat problematiku násilí v sexbyznysu, nicméně výzvy, jež z nich vzešly, na svá řešení teprve čekají. Vedle analýz a interpretací různých forem násilí způsobeného nejrůznějšími pachateli a pachatelkami, které se klientkám R-R během jejich práce v sexbyznysu přihodily, jsme sledovali i možnosti prevence a obrany vůči násilí. Zejména tyto tipy a rady získané od sexuálních pracovnic hodláme v příštím období využít v publikaci určené pro ženy (nejen) v sexbyznysu, ale pro všechny osoby, jež jsou oběťmi násilí, nebo jsou jím potenciálně ohroženy.

Rok 2016 byl i rokem velkých organizačních změn. R-R poskytovala takovou škálu služeb a dalších doplňkových aktivit, že je již nebylo možné odborně a metodicky řídit z jednoho centra, a celkem přirozeně se začaly z centrálně řízené organizace vydělovat a osamostatňovat jednotlivé úseky. Tomuto procesu vyšlo naproti vytvoření nové struktury organizace, v níž jsou vyčleněny divize věnující se službám pro klientky a divize zaměřené na vlastní chod organizace. Podařilo se nám tyto divize nejen vymezit z hlediska obsahu činností a kompetencí, ale postupně je i personálně obsadit.

Hlavní část výroční zprávy se samozřejmě věnuje naší činnosti v oblasti zdravotních a sociálních služeb, které provozujeme buď v našich poradenských centrech v Praze, Brně a v Českých Budějovicích a nebo prostřednictvím terénních týmů v dalších oblastech České republiky.

Dozvíte se i o našich dalších aktivitách, kterým jsme se v uplynulém roce věnovali (různé druhy poradenství, mezinárodní spolupráce, přednášky a workshopy).

Nechybí ani poutavé čtení o našem divadelním souboru Rozkoš, který zaznamenal několik výrazných úspěchů na prknech, která znamenají svět.

Stahovat ve formátu pdf můžete zde: Výroční zpráva R-R za rok 2016

« Září 2017 »